Onder redactie van Lia Tjandra, artdirector
Emily Park, hoofdredacteur: Dit japchae-recept komt van mijn favoriete Koreaanse foodblog, Maanchi. De zoete aardappelnoedels zijn glutenvrij en het gerecht is gemakkelijk aan te passen aan verschillende groenten en eiwitten, dus experimenteer gerust naar jouw smaak en het seizoen. Geïnspireerd door Licentie om te reizen—evenals onze twee boeken over Korea in de herfst van 2022, Dictee en Behorend tot een verdeeld huis—japchae smaakt heerlijk bij kamertemperatuur en is dus perfect om mee te nemen op een internationale vlucht (als het langer dan een paar uur ongekoeld blijft, laat dan het vlees weg). Vergeet niet uw paspoort mee te nemen!
Cindy Fulton, hoofdredacteur: Na het lezen Betere koffie makenmaken deze uitstekende koffiecake. Het heeft een mooie naam, maar ik noem het de Taylor Cake, naar de lieve kamergenote van mijn dochter, die de ziekte van Crohn heeft en een strikt glutenvrij dieet nodig heeft. Ik maak het elke keer als ik de meisjes bezoek om ervoor te zorgen dat ik altijd welkom ben. Een bonus is dat het een van de gemakkelijkste taarten is die ik ooit heb gemaakt. Amandelmeel is een beetje duur maar elke cent waard; bewaar wat je niet gebruikt in de vriezer zodat het niet ranzig wordt.
Michelle Black, ontwerp- en productiemedewerker: Peach-forward wijnen passen er goed bij Roodgloeiende stad. Ik heb aantekeningen van de perzikachtigste wijn die ik ooit heb geproefd: Borell Diehl, Saint Laurent Rosé, Pfalz, Duitsland: while technisch trocken (droog), zeker meer medium tot vol van kracht voor een rosé. Op het neus- en frontpalet: nectarine en perzik – bijna perzikringen of vrolijke rancher – iets gekonfijt terwijl het niet zoet is. Lange, pittige en pittige afdronk, maar niet samentrekkend of zuur. De wijn die ik had was een rosé uit 2019 en is waarschijnlijk niet verkrijgbaar, maar deze vintage uit 2021 zal waarschijnlijk vergelijkbaar zijn.